ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η νέα σειρά περιποίησης φυσικών σαπουνιών ELEAMED, παντρεύει την επιστήμη με τη φύση και δημιουργεί ένα καλλυντικό σαπούνι ανώτερης ποιότητας για καταναλωτές με οικολογική συνείδηση. Χρησιμοποιώντας άριστες πρώτες ύλες όπως, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και αγνό νερό που προέρχεται από την φυσική πηγή της Στυγός, εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους στην παραγωγική διαδικασία. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία ενός εντελώς νέου τύπου σαπουνιού που καθαρίζει τέλεια και προσφέρει μοναδική εμπειρία στη χρήση.

Ενσωματώνοντας τρεις μοναδικές καινοτομίες, τα σαπούνια ELEAMED αγγίζουν την τελειότητα.

Σαπωνοποίηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Υπάρχουν δύο μέθοδοι παραγωγής σαπουνιού: η θερμή και η ψυχρή. Στην πρώτη, τα έλαια βράζονται με συνέπεια να καταστρέφονται τα πολύτιμα συστατικά τους. Στην ψυχρή μέθοδο, τα έλαια θερμαίνονται με κίνδυνο απώλειας των πολύτιμων συστατικών στους. Στην ELEAMED καινοτομήσαμε αφήνοντας τα έλαια να αντιδράσουν φυσικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, σαπωνοποιούνται αβίαστα δημιουργώντας ένα σαπούνι ξεχωριστό που δεν μοιάζει μ’ οποιοδήποτε άλλο. Τη διαφορά θα την αισθανθείτε στην επιδερμίδα σας.

Μικρο-κάψουλες με αιθέρια έλαια

Για πρώτη φορά τα αιθέρια έλαια διατηρούνται σε μορφή μικροκαψουλών και παραμένουν αμετάβλητα μέχρι τη στιγμή της χρήσης.

Χάρη σε αυτή τη διπλή καινοτομία, η ELEAMED έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (Αρ. Πατέντας 1008777/ΙPC A61K 8/11) από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε ό,τι αφορά τη σύνθεση (μικρο-κάψουλες) και τη μέθοδο παραγωγής (σαπωνοποίηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος).

Καθαρό νερό από τον ποταμό Κράθη

Για να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα, κάθε μπάρα σαπουνιού ELEAMED χρησιμοποιεί το καθαρό νερό του μυθικού ποταμού Κράθη. Αυτό το "ζωντανό" νερό, το οποίο, σύμφωνα με μια μελέτη του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΚΘΕ) είναι ένα από τα πιο καθαρά στην Ελλάδα (ενδεικτικά, η περιεκτικότητά του σε άζωτο είναι έξι φορές μικρότερη από αυτή του νερού της βροχής), απιονίζεται στο εργαστήριό μας.

Σύμφωνα με τον Ελληνικό μύθο, τα νερά της Στυγός, που στη μυθολογία θεωρείτο ένα από τα ακραία σύνορα της γης, είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη, στο όρος Χελμός, στο νομό Αχαΐας, σε υψόμετρο 2.100 μέτρων. Κατά την ελληνική μυθολογία, οι θεοί δεσμεύονταν από τη Στύγα και έδιναν τον βαρύτερο όρκο τους σ’ αυτήν - ακόμη και ο θεός Ήλιος. Ήταν ο πιο ιερός όρκος τους. Η Θέτιδα, μητέρα του ημίθεου Αχιλλέα εκεί τον έλουσε κρατώντας τον από την φτέρνα, το μόνο τρωτό σημείο του σώματός του.

Πριν εκβάλει στον Κορινθιακό Κόλπο, ο Κράθης ρέει ανάμεσα στα βουνά του Χελμού, και καταλήγει στην βαθειά κοιλάδα του Βουραϊκού. Ο ποταμός Κράθης είναι μέχρι σήμερα ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης.

Αργή, φυσική ωρίμανση

Τα σαπούνια ELEAMED ωριμάζουν φυσικά χωρίς καμία τεχνητή παρέμβαση για τουλάχιστον τρεις μήνες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

H ELEAMED EINAI OIKOΛΟΓΙΚΗ!

Tα προϊόντα ELEAMED είναι 100% φυσικά, χωρίς χημικό ίχνος.

- Όλα τα αιθέρια έλαια είναι 100% φυσικά.
- Όλα τα έλαια είναι οργανικά, από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες.
- Χρησιμοπούνται ατομικά καλούπια διαφανούς σιλικόνης.
- Κάθε μπάρα σαπουνιού συσκευάζεται ατομικά σε πρακτικό κουτί από ακατέργαστο φυσικό ξύλο λεύκας.
- Όλα τα στοιχεία συσκευασίας που χρησιμοποιούνται, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.
- Τα δοχεία που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των ελαίων και την παραγωγή των σαπουνιών είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ELEAMED

Το Elea προέρχεται από τη λατινική ονομασία της ελιάς (Olea) και το Μed από την ιατρική (Medicine) λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των ελαίων και αιθέριων ελαίων αλλά και από τη Μεσόγειο (Μediterranean). Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουμε αιθέρια έλαια από φυτά που ευδοκιμούν στη Μεσόγειο.